Homeopathie & Natuurgeneeskunde Welkom! Volg je intuïtie Zorg goed voor jezelf Gebruik wat bij je past Eet wat bij je past Voor alle leeftijden Kinderen en volwassenen

Marleen Hoedjes

/Marleen Hoedjes
Marleen Hoedjes 2021-01-28T16:29:59+02:00

Introductie

Als klein kind zat ik vaak in de lappenmand en had daardoor te weinig energie om uit te zoeken wat ik na mijn middelbare school wilde gaan doen. Als er ik er nu op terug kijk wilde ik het liefst op een creatieve manier een puzzel oplossen.

Na een dag mee gelopen te hebben op de hogeschool voor complementaire geneeswijzen stond mij besluit vast. Op de hogeschool voor natuurgeneeskunde ‘Hogeschool Hippocrates’ ben ik afgestudeerd voor Homeopathie, Natuurgeneeskunde en Lichaamsgerichte therapieën.

Uiteindelijk bleken de jaren te staan voor persoonlijke groei. Mijn intuïtie werd versterkt en het innerlijk weten werd mijn leidraad. Deze tijd heeft mij voorbereid op het starten van een eigen praktijk. Nog steeds groei ik elke dag, door de mensen die ik ontmoet en tegenkom. De praktijkervaring laat mij zien hoe mooi alles samenwerkt in ons leven.

De licenties Natuurgeneeskunde en Homeopathie zeggen al wat mijn de basis is, maar dat vind ik nog erg algemeen. Mijn kracht is mijn intuïtie en het aanvoelen. Dat is sinds ik met mijn praktijk begonnen ben versterkt en ik merk dat ik het beste kan werken als ik kennis en intuïtie samenbreng. Dan komt dat wat jij nodig hebt omhoog en dat gaat als een ui die afgepeld wordt. Jouw ‘systeem’ wil steeds een laag uitwerken, tot je op de basismiddelen komt die het beste voor je zijn. De middelen matchen met de klachten.

De cliënten die ik zie in mijn praktijk hebben hele wisselende klachten. Sommige mensen komen gericht met een klacht, waar een diagnose gesteld is en anderen komen om de gezondheid preventief te ondersteunen. Ook zie ik mensen waarbij er geen beweging meer is of er is geen diagnose gesteld omdat de klachten niet eenduidig zijn. Voor mij gaat het om ondersteuning die op jou is afgestemd. Niet de algemene middelen, maar wat past bij jou?

Motivatie

Als jong meisje was mijn weerstand al minder sterk dan mijn leeftijdgenoten. Botbreuken, een spastische darm, candida, hevige menstruaties, continue verkouden, buikpijn, opgeblazen buik, obstipatie, misselijkheid, koemelk en  tarwe gevoeligheid in de voeding en een verzuring van de spieren waren onderdeel van mijn jeugd. Vanaf mijn twaalfde besloot mijn moeder het pad op te gaan van de natuurlijke geneeswijzen. Ik ben haar nog steeds heel dankbaar voor deze keuze. Regulier klopte namelijk alles volgens de onderzoeken, maar ik voelde mij zo slecht. Door diverse paden bewandeld te hebben, groeide mijn interesse voor natuurlijke geneeswijzen.

Op de Hogeschool voor natuurgeneeskunde kwam ik in contact met natuurlijke middelen en hun geneeskrachtige werking. De bevestigende factor voor deze opleiding was om mijn eigen gezondheid stabiel te kunnen houden. Wat is mooier dan dat met middelen vanuit de natuur te kunnen doen. Tijdens de opleiding heb ik een cursus gevolgd om meer over micro-organismen en mineralen en elementen te leren. Dit heb ik verweven in mijn behandelingen en is een belangrijke basis van mijn behandelingen geworden.

Waar ik zoal mee werk: homeopathische middelen, theeën, crèmes, tincturen, koudgeperste oliën, Bach bloesems, Schussler zouten, kruiden, edelstenen, vitaminen, mineralen, elementen, vetzuren, aminozuren, vezels, anti-oxidanten en voeding. In feite alles wat de natuur ons kan bieden.

Visie

_0001_IMG_2511Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen leerproces met bijbehorende klachten. Ik vergelijk het steeds maar met een ui afpellen. Hoe meer je opruimt, hoe beter de kern zichtbaar wordt waar alles op rust. Vaak zijn er al veel signalen geweest, maar deze zijn niet duidelijk geweest. Hierdoor kan het zijn dat oude klachten tijdens de behandeling terug komen.

Deze “ ui ” lagen kunnen verschillende lagen  zijn:  bijvoorbeeld lichamelijk ( bv. verzuring, candida, uitputting), emotionele/psychisch (traumacelgeheugen, gedachten en gevoelsniveau). genetisch: familiaire klachten (hart en bloedvaten of diabetes) of  eigen opgedane verstoringen aan bij (bv. parasieten uit het buitenland).

Het leerproces heeft zijn eigen tijd en er is voor niemand te zeggen hoe lang het nodig is om hieraan te werken. Als therapeut ondersteun ik in het proces, maar ieder mens behoort zelf zijn eigen pad te bewandelen.

Werkwijze

Ik merk:

Wat wij in ons lichaam ervaren kunnen wij benoemen: ‘Ik heb hoofdpijn bij mijn slaap aan de linkerkant.’ Dit geeft al een heleboel informatie, maar wordt de hoofdpijn veroorzaakt in het hoofd? Of komt dit vanuit een andere plek in het lichaam, mogelijk de lever of afvalstoffen die niet weg kunnen. Is het een sein dat er een verstoring is?

Ik voel:

Maar ook een emotioneel gevoel kan uitgesproken worden. ‘Ik durf geen nee te zeggen tegen de ander. ‘ Waar komt dit vandaan? Waar ligt het gevoel opgeslagen? Wat kan worden ingezet om er contact mee te maken en om dit gevoel los te kunnen laten?

Onbewust:

Het lichaam geeft zelf aan waar de verstoring ligt en wat het kan gebruiken om zichzelf te genezen. Het is de kunst om dit te kunnen vertalen en dit te combineren met de informatie die er wordt verteld. Dit is mijn werkwijze.

Ieder mens heeft een persoonlijke voorkeur voor een behandelmethode, waar het lichaam zich mee kan herstellen. Als twee verschillende personen dezelfde klacht hebben, kan de één bijvoorbeeld het kruid Mariadistel voorgeschreven krijgen en de ander het homeopathische middel Ignatia. Het best passende middel(en) zal worden ingezet.