Gehaast!

//Gehaast!

Gehaast!

Gehaast zijn werkt niet. Zo ging ik gehaast het jaar uit (mijn berg to do was hoog) en na 2 weken in het nieuwe jaar betrapte ik mijzelf. Ik ga steeds in die stand staan, zodra ik aan het werk ben of met dagelijkse klusjes bezig ben. Dit wil ik niet. Hoe los ik dit op? Elke keer als het gehaaste gevoel mij aanvliegt… dus als ik niet opschiet en ik nog zoveel te doen heb, dan voel ik de adrenaline stijgen. Het stress gevoel. Dan haal ik diep adem, besluit rustig aan te doen en mij te focussen op wat ik aan het doen ben. Zit ik in de auto, dan ben ik enkel bezig met op mijn bestemming aankomen. Duurt het eten maken te lang, dan bekijk ik nog eens goed wat de beste volgorde is om het zo vlot mogelijk af te krijgen. Het heeft geen zin om paniekerig te doen, want daarna komt de vermoeidheid en dan doe ik eigenlijk nog minder, waardoor het paniek gevoel en gepieker weer gevoed wordt. In het ergste geval een slechte nacht door de onrust en ik start de volgende ochtend al met gevoel ‘ik loop achter de feiten aan.’

Done. Daar geef ik niet meer aan toe. Het is mij nu al drie keer bewust gelukt om van een opkomend stress gevoel een meditatief gevoel te maken. Ik ervaar dat ik weer tevreden kan zijn en voel blije momenten. Voldoening, (dit was ik kwijt aan het raken) een bijkomend cadeau doordat ik lief ben voor mijzelf. En het lijkt alsof mijn intuïtie ook nog eens sterker wordt. Er is ruimte voor innerlijke groei en voor een goed boek lezen. Ik heb er tijd bij in plaats van het gevoel tijd tekort. Heerlijk!

By | 2018-01-20T23:46:18+02:00 januari 20th, 2018|Mindset|0 Comments

About the Author:

Marleen Hoedjes is opgegroeid in Sint-Pancras. In haar kinderjaren was ze meer ziek dan normaal, waardoor ze aan veel dingen niet mee kon doen en er onbegrip was. Dankzij haar moeder kwam ze op het pad van natuurlijke geneeswijzen om haar gezondheid te onderhouden. Om dit voor zichzelf te kunnen onderhouden ging zij Homeopathie en Natuurgeneeskunde studeren. Vanaf 2011 is zij een praktijk begonnen om ook anderen te helpen met hun gezondheid.

Leave A Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.