Homeopathie & Natuurgeneeskunde Welkom! Volg je intuïtie Zorg goed voor jezelf Gebruik wat bij je past Eet wat bij je past Voor alle leeftijden Kinderen en volwassenen

Hoe zit dat nu precies met suiker?

//Hoe zit dat nu precies met suiker?

Hoe zit dat nu precies met suiker?

Hoe zit dat nu precies met suiker? Ik raak het overzicht vaak kwijt. Natuurlijke suikers, bewerkte (geraffineerde) suiker, zoetstoffen… Er is zoveel. Laten we vandaag eens kijken naar palmsuiker.

Palmsuiker: gula djawa
GI: 35
Onbewerkt/ongeraffineerd
Vitaminen, mineralen en anti-oxidanten.

Palmsuiker komt van specifieke palmbomen. Het sap wordt op een natuurlijke manier uit de palm gewonnen. Het is onbewerkt en hoe minder bewerkt ,des te hoger de voedingswaarde is. Door de aanwezigheid van natuurlijke stoffen (bv. vitaminen en mineralen en anti-oxidanten) is de opname vrij traag en heeft daardoor een lage glycemische index (GI) van 30 à 35. Hierdoor stijgt de bloedsuikerspiegel minder snel. Zo komt er geen grote piek in de bloedsuikerspiegel zoals bijvoorbeeld bij witte suiker met een GI van 65. Een lage GI zit onder de 50-55. Een hoge GI vanaf de 70.

Palmsuiker en kokosbloesemsuiker (gula java) worden vaak door elkaar gehaald. Kokosbloesemsuiker (GI 35) komt van een andere palm. Nu is er lichte en donkere palmsuiker te koop in de winkel. De lichte kan vermengd zijn met een andere vorm suiker, dus kijk altijd naar de ingrediënten op de verpakking. Ook hangt de kleur af van de duur van het inkoken van de palmsuiker, hoe langer hoe donkerder.

Kijk eens bij een toko, supermarkt, reformwinkel , etc. en let goed op de ingrediënten als je het koopt…

By | 2014-10-15T13:29:32+02:00 mei 20th, 2014|Voeding|0 Comments

About the Author:

Marleen Hoedjes is opgegroeid in Sint-Pancras. In haar kinderjaren was ze meer ziek dan normaal, waardoor ze aan veel dingen niet mee kon doen en er onbegrip was. Dankzij haar moeder kwam ze op het pad van natuurlijke geneeswijzen om haar gezondheid te onderhouden. Om dit voor zichzelf te kunnen onderhouden ging zij Homeopathie en Natuurgeneeskunde studeren. Vanaf 2011 is zij een praktijk begonnen om ook anderen te helpen met hun gezondheid.

Leave A Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.