Homeopathie & Natuurgeneeskunde Welkom! Volg je intuïtie Zorg goed voor jezelf Gebruik wat bij je past Eet wat bij je past Voor alle leeftijden Kinderen en volwassenen

Knoflook: allium sativum

//Knoflook: allium sativum

Knoflook: allium sativum

Knoflook: allium sativum

Ik las in het boek SUPERGROENTE&POWERFRUIT van Jo Robinson een leuk stukje over knoflook. Er wordt geschreven over de bereidingstechnieken.

Rauwe knoflook bevat het eiwitfragment alliine en het hittegevoelige enzym alliinase. In een knoflook zijn deze twee stoffen van elkaar gescheiden. Als ze met elkaar in contact komen ontstaat de stof allicine. Als je het snijdt/perst begint dit proces.

Het enzym alliinase gaat verloren als je het na het uitpersen gelijk verhit, waardoor allicine niet kan worden gevormd. Hoe los je dit op? Als je het hebt gesneden/geperst, laat het dan 10 minuten staan, tot de allicine is gevormd. Daarna kun je het verhitten, dan is het enzym niet meer nodig. Zo kun je nog meer genieten van de gunstige eigenschappen van knoflook!

By | 2015-01-23T11:42:18+02:00 mei 29th, 2014|Voeding|0 Comments

About the Author:

Marleen Hoedjes is opgegroeid in Sint-Pancras. In haar kinderjaren was ze meer ziek dan normaal, waardoor ze aan veel dingen niet mee kon doen en er onbegrip was. Dankzij haar moeder kwam ze op het pad van natuurlijke geneeswijzen om haar gezondheid te onderhouden. Om dit voor zichzelf te kunnen onderhouden ging zij Homeopathie en Natuurgeneeskunde studeren. Vanaf 2011 is zij een praktijk begonnen om ook anderen te helpen met hun gezondheid.

Leave A Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.