Homeopathie & Natuurgeneeskunde Welkom! Volg je intuïtie Zorg goed voor jezelf Gebruik wat bij je past Eet wat bij je past Voor alle leeftijden Kinderen en volwassenen

Amandelen en lekker slapen.

//Amandelen en lekker slapen.

Amandelen en lekker slapen.

Amandelen en lekker slapen.

In de praktijk kom ik regelmatig tegen dat amandel voor mij passend is bij mensen die vertellen over slaapproblemen. Nu zijn er natuurlijk heel veel verschillende slaapklachten met diverse oorzaken. Voor nu gaat het even over de basis, kortom fijner slapen.

Toen ik over amandel ging lezen kwam ik uit op allerlei stoffen die helpen om het systeem te ontspannen, zoals magnesium, vitamine E, tryptofaan en B-vitamines.

Maar er werd ook geschreven over de vezels, vitaminen en mineralen en de onverzadigde vetten. Het lijkt gunstig te zijn voor de gezondheid zoals de bloedsuikerspiegel en sommige onderzoeken schrijven over de cholesterol. Blijkbaar is de amandel veelzijdiger dan we denken.

En dan? Hoe kan je zelf kijken of het wat voor je doet. Ik geef meestal aan om ‘s avonds (elke dag in het begin) voor het slapen gaan bijvoorbeeld 5 amandelen te eten en dat mensen zelf voorzichtig zoeken welke hoeveelheid bij hen past. Iets meer of iets minder. Kijk eens of dit waardevol kan zijn.

Bij de natuurwinkel kun je ook amandelpasta als broodbeleg te verkrijgen of er is amandelmelk. Geuren kunnen mogelijk ook hun werk doen. Mijn basis is de amandelen eten. Er zijn twee soorten amandelen. De bittere amandelen bevatten een stof die wordt beschreven als niet goed voor ons (amygdaline) en de zoete amandelen zijn om te eten. De ongebrande noten zijn onbewerkt en bevatten de voedingsstoffen. Zo puur mogelijk in feite.

Tot slot: het is meestal wel zo dat je een spiegel moet opbouwen. Je biedt je lichaam de natuurlijke stoffen aan en iedereen heeft zijn eigen tempo. Zelf vind ik een amandel eten geen straf, heerlijk!

By | 2014-10-15T13:32:18+02:00 juni 27th, 2014|Voeding|0 Comments

About the Author:

Marleen Hoedjes is opgegroeid in Sint-Pancras. In haar kinderjaren was ze meer ziek dan normaal, waardoor ze aan veel dingen niet mee kon doen en er onbegrip was. Dankzij haar moeder kwam ze op het pad van natuurlijke geneeswijzen om haar gezondheid te onderhouden. Om dit voor zichzelf te kunnen onderhouden ging zij Homeopathie en Natuurgeneeskunde studeren. Vanaf 2011 is zij een praktijk begonnen om ook anderen te helpen met hun gezondheid.

Leave A Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.